Как и защо сборището се опитва
да съди някого,
който не принадлежи към него (Псал.25:5)

Самозвани съдници в дрехи на епископи, се опитват чрез страх да държат свещениците си и да манипулират техните съвести
(Това тук не е единствен случай! Сборището преследва само Православни Свещеници – а също и миряни!)

 
ДАТА на тази публикация:  4/17 юни 2014 г.
Някои патологични личности от еретическия Синод-К плетат против мен, Православния Каноничен Свещеник отец Иоан Василевски, различни машинации още от 2003 година:
- опитват се да ме съдят – въпреки че съм напуснал Синода им официално още през 2005 година
- опитват се да ме съдят – въпреки че ОЩЕ ПОВЕЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО аз да принадлежа към техния еретически Синод – СЛЕД като те паднаха в ереста Киприянизъм тази година – и са под АНАТЕМАТА на ереста на икуменизма.

Така и не им стигна ума да помислят и да изследват най-простия въпрос:
- В крайна сметка КОГО искат да съдятмен или моята сянка

Действително патологично! – защото очевидно са слепи да видят колко са жалки, когато така истерично се опитват да сграбчат в ноктите си ... моята сянка!
...

Погледнете ги колко са жалки! Вижте как сами доказаха своето безсилие:
- Показаха себе си неспособни – на Истинната идеология да противопоставят друга идеология
- Показаха себе си неспособни на Православната Догматика да противопоставят друга догматика
- Показаха себе си неспособни на Църковното Канонично право да противопоставят друго канонично право
те се дотъркаляха до там, че да скалъпват фарсове на съдилища, за които при това нямат власт да вършат – така сами доказаха че това е единственото което им остана и така сами доказаха окончателно своето безсилие....
Какъв позор! Какво ПОРАЖЕНИЕ! Какво падение!
- Цяла група облечени в прескъпа пъстроцветна суета и с митри на главите се показаха неспособни да застанат пред ЕДИН човек – Истинен Православен Свещеник – и на неговото слово да противопоставят свое слово и единственото на което се оказаха способни, е на жалки опити да ме преследват = жалки опити да сграбчат моята сянка в своите административни нокти – фарс на съдилище! - вижте ги колко са жалки!
Смейте им се! – те заслужиха това
!

Нека сега да изследваме: Защо се показаха толкова жалки и безсилни?

- Защо (както сами показаха) са неспособни да противопоставят
на Истинната идеология - друга идеология?

Защото Светото Православие което проповядвам, и което те така ненавиждат, не е мое а е на Господа! – и на Него и на Светото Православие те се опитаха да противопоставят своята жалка еретическа идеология, която те крояха и шиеха, кърпиха и презакърпваха, гримираха и козметираха – и до днес още не са успяли да я довършат, а все още я доизкусуряват – и пак не могат, затова се принудиха да прибягнат до лъжи за „тайни документи” които уж нямат право да покажат открито. Вижте ги колко жалка картинка представляват! ...
Вижте им жалката идеология!...

- Защо (както сами показаха) са неспособни да противопоставят
на Православната Догматика – друга догматика?

Защото самата Догматика на Светото Православие на тях им е неизвестна, те са облекли епископски дрехи, но са неграмотни и не са я изучили.
Пример: Един от тях, Фотий Мандалис, е низвергнат от неговия Духовник и Архиерей Калиник Додеканиски, който го е ръкополагал.
Фотий е низвергнат е справедливо, затова че е неграмотен и проповядва множество ереси. А също е поставен под анатема всеки който го следва, защото Фотий е обсебен от дух на прелъстяване и измама.
А после другите верово неграмотни от групата приемат низвергнатия еретик Фотий като брат и по неговите интриги, фалшифицират съдилище „низвержение” на неговия Епископ Калиник Додеканиски (Виждате ли? - отново техните интриги фалшификации и съдилища!)
Обаче на Митрополит Калиник Додеканиски му омръзват тези техни непрестанни измами и фалшиви „съдилища” – предал тези фалшификатори на Държавен Гръцки Съд и
СПЕЧЕЛИЛ СЪДА, като ДОКАЗАЛ техните ФАЛШИФИКАЦИИ.
От следващата година (1999), когато групата неграмотни като Фотий получиха наименование „епископ” | EN | RU | GR | BG |, започна катастрофалното верово и канонично падение на Синода на Хризостом докато това развитие закономерно изведе до катастрофата на официалното (с подписи) отделяне на Синода-К от Светата Православна Църква и падането му в киприянитската ерес през 2014 г.


- Защо (както сами показаха) са неспособни  да противопоставят на Църковното Канонично праводруго канонично право?
Защото самите Свещенни Канони на Светата Православна Църква на тях са им смъртно ненавистни! – и те всичките ги потъпкват и заменят с техния „всемогъщ” идол, наречен икономия – когото Свети Теодор Студит справедливо нарича „антихрист”!

ЕТО затова се показаха толкова жалки и безсилни – че се принудиха да се вкопчат в тяхното „съдилище” като в прибежище за тях!
ЕТО откъде идва истериката на низвергнатия неграмотен еретик Фотий!
ЕТО защо тази пъстроцветна група на суетата така и не можа да се изправи пред ЕДИН човек Православен Свещеник и
не можа на словото ми да противопостави слово,
не можа на идеологията да противопостави идеология – и затова в жалко безсилие се дотъркаляха да скалъпват фарсове за съдилища – като „спасителна котва” за тях – но и за тези съдилища те нямат власт! – затова се принудиха да лъжат, скалъпват интриги, клеветят! Ето каква жалка картинка на безсилието се показа сборището в тази група безсловесни = действително безсловесни – щом словото им се оказа годно само за интриги машинации съдилища – но не и за ИДЕОЛОГИЯ

Ето ЗАТОВА = заради своето безсилие – това сборище се опитва да ме съди – въпреки че отдавна не принадлежа към тях! Сами го доказаха!

Гонителите от този свят (Иоан.15:18-23) винаги са мислели, че като преследват изповедниците на Светото Православие, като ги подлагат на физически или административни мъчения (съдилища и др Мат.10:17 както е предсказал Господ) и даже като ги убиват – те са мислели че ги побеждават.
Но ние Православните Християни знаем че те дълбоко се заблуждават и че Истината е точно обратната! ВСЕКИ Православен Християнин ЗНАЕ ТОВА!
А със самият факт че това еретическо сборище киприянити също мислят че
уж побеждават, като използват средствата на мира сего
(съдилища и др Мат.10:17) – те сами доказаха че
а) не принадлежат към Светата Православна Църква! – сами доказаха че самата ИДЕОЛОГИЯ на Светата Православна Църква – на тях им е чужда!
б) доказаха че те принадлежат към мира сего (Иоан.15:18-23) и пак те сами доказаха че са управлявани от княза на мира сего (Иоан.16:11) (Иоан.12:31),
и затова нямат нищо общо с Христа Бога! (Иоан.14:30)
Те са преследвали и други Православни Свещеници (детайли има!) – насъсквали са против тях полиция (!) (както през болшевишкия режим, сега тези правят същото) въобще проявяват се като антихристи-гонители - какво общо могат да имат такива антихристи с Христа Бога! (Иоан.14:30)


Ето ТАКА позорно за тях завърши тази битка!Битката завърши така, но нататък продължава ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ВОЙНА (Ефес.6:12) между Православие и инославие.

След като 12 години търпя клеветите и машинациите на тези патологически личности – считам че е крайно време да им дам ДЪЛЖИМ ОТГОВОР.

Фотий Мандалис (един от тях) - този умствен тинейджър
редактира своя „правда” – според своята изгода:
а) Когато му е изгодно казва „Отец Иоан НЕ е с нас!” (Има свидетели Полицаи)
б) а когато не му е изгодно – ЛЪЖЕ: „Отец Иоан Е с нас и ние сега ще го съдим – ето виждате ли публикацията, тя е от синода а не е от нас хитреците”...
И които могат да мислят, ловят веднага глупавите му хитрости – и му се смеят.



 

КОГА и ЗАЩО съм напуснал Синода им?

Защо е лъжа че уж аз, отец Иоан (Василевски) принадлежа към техния еретически Синод-К? Какво високо самомнение от тяхна страна!
И какво оскърбление за мен – че уж принадлежа към тяхната ерес!


Първо нека да ви покажем ДВЕ ГРУПИ ФАКТИ
– и само по два случая към всяка от тях
!

ПЪРВА ГРУПА ФАКТИ
А. Първи случай.  Вижте с очите си това видео – помислете сами и отговорете:
- Възможно ли е това обливане което се върши в Синода-К да бъде Православно кръщение?

Забележка:
1) Това папско обливане не е единствен случай! Така се извършва тук папското „кръщение” винаги и във всеки случай – пред свидетели повече от 10 години до самата дата на тази публикация = видеото с разговора със свидетеля!
2) Владика Калиник беше уведомяван многократно ОТ СВИДЕТЕЛИ за тези непрестанни случаи на папско обливане при Маньотис – още преди да стане архиепископ!

Б. Втори случай с папско „тайнство”. 
 Папските „тайнства” в Синода-К не са спрели, а продължават и до днес!
 В неделя, 13 юли 2014, в храма на монастира Brookwood Monastery in England, Aquilina е извършено „тайнството” „Брак”, то ест – „свадба” – между папист и „православна” от Синода на еретиците киприянити (Синод-К).
 
 Тази ”свадба” е извършена от „свещеника” Григорий Лауани, който е „духовен” син на Фотий Мандалис и фанатично изисква от миряните-киприянити да изпълняват сляпо послушание към Мандалис и останалите им „епископи”. Това изискване за сляпо послушание той подчертава постоянно и по всички възможни начини.
 
 Фотий Мандалис се оправдава така: „Когато научихме че е назначена свадба за тази дата, вече беше много късно и не можехме нищо да направим”.
Лъже! Той е в постоянно общение с този свой „духовен” син Григорий Лауани, те обменят информация на минутата – а за такова важно събитие уж му бил казал „толкова късно” че вече „не можело” „нищо да се направи”...
    

Дали Фотий Мандалис съзнава че това оправдание е фалшиво или не, но - той дава „твърдото” обещание: 
 „но ние така повече НИКОГА няма да правимОбещаваме твърдо!” 
 Който има ум да мисли (Мат.11:15) нека да помисли и да отговори, това може ли въобще да бъде поведение на нормален сериозен човек, свързан с Църквата Христова?... Фотий Мандалис като че ли се намира в детската градина – и щом направи някоя беля, счупи чаша, или разлее сладкото върху покривката – и пак твърдо обещава: „аз така повече НИКОГА няма да правя, обещавам!”...
    
Колко глупави трябва да са тези хора, които приемат сериозно такъв незрял човек - и на него доверяват своите съдби! Тук става дума за човешки съдби, бе незрели младежо, как може да си играеш с тези човешки съдби и да се отнасяш с тях така несериозно: „аз вече така няма да правя, обещавам!”... Ти си играеш с тези човешки съдби – спекулирайки с названието „епископ”, с което са те окичили!...
 
Както и да е – този незрял младеж обещава че „така нямало вече да прави”, наивните хора го приемат на сериозно – НО:

- нито той, нито Калиник, нито някой друг от техния 
 Синод на противостоящите против Духа Светаго 

 - не казва че тази „свадба” не е действителна! Не казва че не е извършено Тайнството Брак!
 - не казва че папистът, „венчан” с „православната” не е член на тяхната „православна” „църква” – Синод-К на противостоящите против Духа Светаго
 - не казва че няма да бъде причащаван заедно с жена си.
 - не казва – каква бъдеща участ са измислили за този човек! Замислили ли са се въобще че той е човек – и каква съдба са му подготвили, при такава тяхна несериозност? Мислят ли те въобще: Какво ще го правят сега след тая „свадба”? – ще го кръщават ли? – ще го миропомазват ли? 

 Еретиците киприянити в България само миропомазват папистите – защото уж били имали благодат, „вързана благодат” – според учението на Серафима Ливен и на Сергий Язаджиев, киприянити-"богослови" от България. Дълги години им обяснявах, че не може „благодатта да бъде вързана, това е богохулно че говорят по този начин, а Истината тъкмо напротив: Благодатта е Която връзва – защото Благодатта на Дух Светий, както учи Св.Григорий Палама, е Самият Дух Светий! Но те бяха упорити фанатици и така и не пожелаха да разберат тази Истина на Светото Православие. Така и умряха в тази хула против Дух Светий.
 
А може би еретиците киприянити от Синода-К (Гърция) нито ще го кръщават нито ще го миропомазват – а само ще му се усмихнат чаровно – както им е обичаят още от 1999 година? ...
 Еретик киприянит „свещеник” сърбин от монастира на Калиник, твърди че всички, които считат киприянитската ерес и тези отстъпления за големи и затова напускат Синод-К, били за психиатрията! – според него това били „малки” „незначителни” отстъпления и даже не били въобще отстъпления защото
 имали били оправдателна причина. 
 Чрез този еретик говори същият бяс
, който чрез киприянитите още от 1992 г - казваше че «който е отишъл в Синода на Хризостом - той е за психиятрията». И така - кой е толкова тъп и безумен, та да не може да разбере - кое е истинското безумие?

 Ето защо въобще няма да бъде чудно ако и днешните еретици киприянити - нито го кръстят този "венчан" но некръстен папист,
нито даже го миропомажат, а
 – само му се усмихнат чаровно.


 Това им е правилото:
 Точно така те приемат своите братя еретици-икуменисти от Московската Патриаршия – само с чаровна усмивка! Питайте Хризостом Маньотис – от десетките хиляди дошли от Московската Патриаршия  в неговата епархия - има ли поне един, когото той да е приел иначе, освен - само с чаровна усмивка? Има ли поне един от десетките хиляди, когото той да е миропомазал?!! 
 Нито един
!
 (а да е кръстил – за това даже да не говорим!)
 
 И тъй – това е като правило:
 
 1. Светата Православна Църква приема папистите и облятите икуменисти от МП – със Свето Кръщение. (Виж Канон 84 от Свети Шести Вселенски Събор – даже за онези за които не се знае дали са кръстени – както е буквално записано от Светите Отци: За да не би да погубят тази душа в случай че няма Свето Кръщение!) (Вж. също Картаген.72)
 
 2. Българските еретици киприянити приемат папистите и облятите икуменисти от МП – с миропомазване (защото както те казват «папистите имат Божия благодат». Тези киприянити я наричат „вързана благодат”, или още „историческа благодат”).
 
 3. А гръцките еретици киприянити (Синод-К) приемат папистите и своите братя икуменисти от МП – само с чаровна усмивка!
 


ВТОРА ГРУПА ФАКТИ
. Съпоставете следните два случая:

А. Първи случай. Вижте как “свещеник” от от Синода-К, ръкоположен от „епископ” Фотий Маратонски година и половина служи „литургия” по папския календар и не само че не го съдят, но даже забележка не са му направили! Виж „литургия” на Успение 2/15 август 2014 г.

Б. Втори случай. Вижте как преследват Православния Свещеник отец Харалампий сърбин – изпратиха му писмо да се яви на съд веднага още на третия ден, в който (заради ереста киприянизъм) е отказал да целуне ръка на „архиепископ” Калиник – и за това, че му е задал само един въпрос, на който Калиник не е могъл да отговори и се е разгневил.

Подробности за този ВТОРИ ФАКТ четете ТУК >>> |
EN | GR | RU | BG |

Така че, при съпоставяне виждате с очите си – това е неоспоримо:
- сборището не преследва явните еретици които принадлежат към тях (или са ръкоположени от тях), а
- сборището преследва само Православни Свещеници, а също и миряни – даже и когато не принадлежат към тях!


Това са само две ГРУПИ ФАКТИ-примери. В писмото ми до Синода от 2003 година (за което ще стане дума по-нататък) фактите са още повече. Ако имаше място – такива факти бихме могли да представим огромно множество цял архив!
Но тук просто няма толкова много място, затова представихме само тези.

Същността е в това – помислете сами и отговорете:
1) Възможно ли е Свещеник да знае за всички тези ФАКТИ на отстъплението (2Сол.2:3), но да остава в този Синод – и при това да има Православна съвест?
2) Възможно ли е ако този Свещеник ги напусне заради тези ФАКТИ на отстъплението – и еретиците от Синод-К да имат власт и право да го съдят?
- Дори и да не бяха еретици – нека тези лицемери първо да извадят гредата от своето око, а после да мислят за сламката в окото на другия! (Лука.6:42).

А засега не са нищо повече от слепи водачи на слепци (Мат.15:14)

Сега след като видяхте с очите си – ще обясня с най-прости думи – така че
даже и хора с толкова ниска интелигентност като Фотий

да успеят да разберат простата Канонична истина ЧЕ:

- Тъй като съм поискал Аполитирион (Отпустително Писмо) –
за да премина към ДРУГ Архиерей
и ВЕЧЕ съм го получил, още през 2005 г., подписано от моя Архиерей и от Архиеп. Хрисостом че имам пълната власт да упражнявам моето Свещенство
под ръководство на ДРУГ Архиерей

http://www.gocnews.info/0001_archives/Apolitirion_f-J_Underlined.jpg

По тази причина тези самозвани съдници вече НЯМАТ ВЛАСТ да решават:

- Дали „спазвам условията” на Аполитириона (както са написали в своята жалка публикация от типа „
WANTED!” – та да им се смее цял свят)
- ДАЛИ нарушавам канони или не (както са писали – пак за смях на хората – защото самите те са пример за беззаконие)

- ДАЛИ имам послушание към МОЯ Архиерей – или не
вече НЕ ТЕ имат власт да решават тия въпроси = те ВЕЧЕ са извън тяхната компетентност (а какво остава още и да съдят)

ЗАБЕЛЕЖКА: Поискал съм Аполитирион (Отпустително Писмо)
– НЕ «за да премина към ДРУГ Архиерей от техния Синод» – както безобразно ЛЪЖЕ Фотий Мандалис (и други от групата), а
- за да напусна техния Синод! – и затова този Аполитирион го подписа не само моят Архиерей, но – също и Архиепископ Хризостом!

Какви са причините,
че толкова настоявах още тогава да напусна Синода им?– както ясно е подчертано това мое настояване в точка 4 от Аполитириона.
- ЗАЩОТО Синодът още от тогава беше отстъпил от Светото Православие!
И това се вижда от писмото ми до Синода от 2003, написано по благословението на Владика Калиник (който беше тогава мой Архиерей).
– там точка по точка излагам че в Синода на Хрисостом ДЕЛОМ се изповядва ерес = киприянитско изповедание!

Тогава Синодът, като разгледал това писмо – и е взел решение:
а) че МОЯТА вяра е Православната!
б) че съм прав да се възмущавам
и да бичувам това отстъпление от Православието!
И Синодът е дал послушание на Фотий да ми даде писмен отговор(!) - както за причина а) така и за причина б)
За това решение Владика Калиник лично ме уведоми в нашия разговор през 2003 година в монастира Св. Архангели – на пейката край Ксенона – и аз нямам основание да се съмнявам в неговите думи.

Но този еретик и клеветник Фотий се опълчва против решението на Синода: вече 12 години – той още не е дал никакъв отговор!
Нещо повече – всичките тези 12 години той безсрамно ЛЪЖЕ и ме клевети в цял свят – в Гърция, в България, в Сърбия, в Англия, в Русия и къде ли не!...

Както и да е – нека остане на съвестта му, която и без това толкова е натежала че го влачи в бездната необратимо!

Темата е, че – тази е причината толкова да настоявам да напусна Синода: ОТСТЪПЛЕНИЕТО ОТ ВЯРАТА – фактът че още от тогава
в Синода на Хрисостом ДЕЛОМ се изповядва ерес = киприянитско изповедание!
Всеки който прочете това писмо, ще му стане несъмнено ясно.
Разбира се че можех още тогава да напусна този Синод с много шум (както става често в Гърция), но аз реших да постъпя БЛАГОРОДНО!
- причините ги казах само устно на моя Архиерей
ЗА ДА
НЕ ЗЛЕПОСТАВИМ Синода ако ги напишем!

Затова в Аполитириона именно така е и написано.

Обаче Фотий и незрялата компания негови приятели
НЕ ЗНАЯТ КАКВО ОЗНАЧАВА БЛАГОРОДСТВО!

Тази дума БЛАГОРОДСТВО им е непозната на всички тях!
Очевидно им липсва още от домашното им възпитание! Тази е причината, поради която незрелите не само не разбраха, но още и злоупотребяват крайно невъзпитано с моето благородство и се държат като хулиганчета.

Докато зрелите и улегнали Епископи постъпиха точно обратно на лъжите и клеветите на недораслите „епископи” Фотий, Григорий, Хрисостомос Маньотис...
Зрелите и улегнали Епископи, подписали този Аполитирион:

В точка 2 Архиереите, подписали, ми благодарят за моето Служение!
В точка 3 Архиереите пишат че съжаляват че искам да премина на Служение при друг Архиерей.
В точка 7 Архиереите пишат че молят Божия Помисъл да изчисти причините, поради които така настоявам да ги напусна – и след като тези причини бъдат изчистени – те се надяват аз да се върна отново при тях!

Ясно написано – виж точка 7 от Аполитириона:
а) Зрелите Иерарси не се молят да изменя аз нещо в моето Православно Изповедание и в позицията ми - НЕ, а
б) точно обратното – зрелите Иерарси изразяват надеждата пред Бога
Синодът да се очисти от причините
поради които аз ги напускам – то ест от отстъплението =
от проявите на ереста киприянизъм, (защото това са причините, които казах устно на Владиката за да не ги злепоставяме, ако ги напише).
И чак след като се изчисти Синодът – тогава аз да благоволя да се върна отново! Ето за това тези Архиереи молят Божия Промисъл – и се подписват отдолу!

А тези Архиереи и не можеха да не разберат – най-малкото защото са човеци и имат съвест (или поне бяха такива тогава) и знаеха че това не е просто едно „написване на Писмо” до Синода през 2003 г., а – че аз съм ги преживял всичките тези систематично извършваните отстъпления, посочени в това мое Писмо и съм ги понесъл на собствен гръб! – и би било крайно потъпкване на съвестта им и загуба даже и на срам човешки ако не го разберат! (Лука.1
8:2-4)

НО!
НЕ можаха – и едва ли някога ще могат да го разберат такива неграмотни и невъзпитани и безсъвестни като Хрисостомос Маньотис и Фотиос Мандалис.
Иначе не би могло да бъде – логика: на тях просто всичко това им липсва!

Фотий Мандалис, Хрисостомос Маньотис или друг от компания клеветници могат само да мечтаят някой да напише такива възхвални думи за тях!
От тук - и тяхната завист! От тук – всеки разбира защо така яростно ме ненавиждат и преследват.

___________


А освен въпросът за ВЯРАТА – тук стои също и Каноничният въпрос на ИЗБОРНОСТТА:
(Даже и да не бяха в ерес – и даже и аз да бях в техния Синод)

– Как така ще могат ТЕ, които НЕ СА ИЗБОРНИ клирици (!) (Деян.6:3)
– Да съдят Свещеник, който Е ИЗБРАН от паството? ...

Тяхната „каноничност” и „право на власт” е само едно нощно мечтание,
към което човек върви, с труд пробивайки си път през гъсталак от бодливи храсти на безброй „икономии” – при липса даже и на лунна светлина...



 

Точно както казах: Фотий Мандалис - този умствен тинейджър
редактира своя „правда” – според своята изгода:
а) Когато му е изгодно казва „Отец Иоан НЕ е с нас!” (Даже в Полицията го е заявявал Фотий – мъчил се е някак да ми навреди! Има свидетели Полицаи)
б) а когато не му е изгодно това – ЛЪЖАТ: „Отец Иоан Е с нас и ние сега ще го съдим – ето виждате ли публикацията, тя е от синода а не е от нас хитреците”...

Всеки нормален и мислещ човек разбира глупавите му хитрости и му се смее:
- Нима е възможно Синод-К – дори и да не беше еретически - да осъди някой свещеник или Епископ или дори мирянин, който не принадлежи към Синод-К?
Виждате ли ги колко са глупави? – ако не сте знаели – ето вижте ги сега!

Колко по-глупав от тях трябва да е човек за да успеят да го излъжат! ПИТАМ:
- Може ли Синод-К да осъди Свещеник например от Руската Диаспора?
- Могат ли еретиците от Синод-Киприянити да осъдят например Свещеник като о.Евстратий който служи в Гърция но принадлежи към Архиеп.Антоний Орлов?
- Могат ли еретиците от Синод-КИПРИЯНИТИ да осъдят Свещениците които служат в Гърция но принадлежат към Епископ Григорий от Колорадо? Или - към Катакомбната Църква на Русия? Или към която и да било Църква, която не принадлежи към техния еретически Синод-К?
- Даже и еретиците икуменисти новокалендарци – справедливо и според каноните осмяха ереста на Синод-К! – Но нима хитреците Фотий Мандалис или Хрисостомос Маньотис или друг от Синод-К може да осъди когото и да било – „архиерей” или „иерей” или даже мирянин който принадлежи не към Синод-К, а към тази отделна от тях еретическа групировка?

Какво е това?
Да, преди всичко това е ГЛУПОСТ. Глупост, характерна за тези хулиганчета. Даже и дата са ми определили (-:

Но същевременно – това поведение на Фотий – НЕ е само глупост!
Това е още и патология = скрита форма на истерика = нездрави мечтания за световна административна и юридическа ВЛАСТ да съди всички = цял свят – които мечтания граничат с психическа увреденост!

Това което току що написах, не е оскърбление! То е диагноза.
Нека някой друг психолог аргументирано да се опита да я оспори.

Вижте ги как треперят от жажда да съдят! – против всяка логика, извън техния диоцез = по целия свят - не ги интересува даже:
- нито това – дали въобще има Бог и какво ще каже Бог
- нито това – че ще им се смеят хората (Лука.18:2-4)
важно за тях
e да удовлетворят своята страст да осъдят!

Следователно – Несъмнена Истина: Фотий и другите от незрялата група – имат патологична страст=жажда за власт над всички = над целия свят – която граничи с умствено увреждане.


 

Самозваните съдници заблуждават хората че уж „съм се уплашил” да дойда на тяхното еретическо съдилище - че уж „съм се скрил”...
Но не – още преди датата аз засвидетелствах ИСТИНАТА и обясних ясно и просто ЗАЩО нямам ни най-малко намерение да дойда на тяхното еретическо сборище (Псал.25:5)
Истината е че тези еретици жадуват да дойда там не за друго, а за да могат да ме измамят - с това мое идване аз НА ДЕЛО да призная:
- че уж са „канонични епископи”
- че уж „имат власт да съдят”
- че уж „не са еретици”
и с това да падна под същата анатема под която са паднали самите те.

Те самите ЗНАЯТ – и, че не са епископи и че нямат власт от Бога да съдят и че са еретици! И точно защото го знаят – затова с такава страст жадуват да получат признание за „уж каноничност”!

Но това е невъзможно аз, Каноничният Православен Свещеник отец Иоан, да дойда на тяхното сборище на нечестивите (Псал.25:5) – и с това си идване на дело им дам такова признание, защото – такова признание е лъжа! Невъзможно да бъдат признати! Нека да жадуват!

Освен това – съгласете се че: АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ КРАЕН ГЛУПАК – за да отида в Синод КЪМ КОЙТО АЗ НЕ ПРИНАДЛЕЖА!!!
Ако ме извикат сега Матеевците да ме съдят – аз щях ли да хукна към тях?...
Ако трябва да изброя всичките сборища в Гърция – доста тичане ще падне...
Следователно: СЪЩО ТАКЪВ КРАЕН ГЛУПАК – е всеки (човек, или група човеци) който се опитва да ме съди – въпреки че ясно знае че
АЗ КЪМ НЕГО НЕ ПРИНАДЛЕЖА!!!


Например в Българската Патриаршия мнозина ме мразят, но, макар те също да са еретици икуменисти като Синод-К – въпреки това сред тях вече четвърт век не се е намерил нито един толкова краен глупак, който да се опита да ме съди – след като знае че АЗ КЪМ ТЯХ НЕ ПРИНАДЛЕЖА!!!
Какво по-голямо доказателство, че в Българската Патриаршия еретиците икуменисти са много по-умни от тези глупаци еретици от Синод-К!!!

И в НИКОЯ друга еретическа групировка - не се намериха толкова крайни глупаци, на които не им стигне ума да разберат тази проста истина!
Такива само в Синод-К могат да се намерят!
Но даже и в самия Синод-К, не всички са такива глупаци, и затова този отговор не се отнася даже и до тях! Той се отнася се само до онези, на които не им стига ума да разберат тази проста истина!
КОИ точно са те?
На този въпрос аз не мога точно да отговоря, защото не ги познавам всичките! Само някои. Но нищо, те самите ще отговорят - и даже ще се подпишат!
Ще се убедите сами - само малко изчакайте!  

(Всички от тях които имат обявен емейл, са получили това съобщение!)
Затова тук под този текст още отсега - 4/17 юни 2014 година - оставям място за техните подписи:

?

С всяко тяхно действие – те просто потвърждават моите предвиждания.
И това става – с Божия помощ, разбира се!

Също както в моята книга „Пътят на верните днес”, която съдържа предвиждания за техните действия и който я е чел, знае че до днес всичко се е изпълнило по буква.
И така – очаквайте
Вивисекция на умирането!



 

Който признава благодат,
власт да взимат решения,
или тайнства при еретиците –
попада под същата анатема с тях.

Който поиска благословение от еретици, или по друг начин признае че уж имат благодат, или власт да взимат решения, или тайнства –
попада под същата анатема с тях
.

С това, че Фотий е публикувал тази „призовка” – с това той само разкрива колко силно жадуват да изкопчат признание,
че уж имат
юридическа и административна ”власт” да съдят = да взимат решения..
Но те няма да го получат от мен! – Защото това би означавало да заблудя:
- че уж не са еретици
- че уж в тия техни решения (а значи и в тяхната ерес=заблуда) уж „ги ръководи Дух Светий”!
Това е богохулно!
– та Дух Светий е Духът на Истината (Иоан.15:26)!
– Дух Светий не е „дух на заблуда” (2Сол.2:10-12)!
Как може да призная такова богохулно нещо? – да се включа и аз в
тази заблуда?

Напротив – не само не признавам че уж имали били такава власт но и:
а) СЪанатематствам тяхната ерес – в пълно подчинение и съзвучие със Синодалното осъждане и АНАТЕМА на ереста им от 1998 г.!
б) СЪанатематствам тяхната ерес – в пълно подчинение и съзвучие със Синодалното осъждане и АНАТЕМА на ереста им от 1983 година, когато Синодът на Руската Задгранична Църква
1) предаде на анатема ереста на икуменизма
2) предаде на анатема всички които учат че тайнствата на еретиците са достатъчни за спасение:



Под тази анатема попадат еретиците Киприянити, които учат точно това. През 2014 г. те създадоха нов Киприянитски Синод, чиито „архиепископ” стана Калиник Сарандопулос. За да оглави това еретическо обединение и да му придаде „православен” вид, Калиник Сарандопулос създаде нова ерес, в която той учи че еретиците уж „няма нужда да се каят за ереста си за да бъдат приети в Църквата”. Ереста на Калиник по същество представлява война против покаянието и като такава стана известна с името
Ереста на Калиник (
EN | BG).

(Виж също – ЕРЕС на Николай Димарас EN | BG. Николай Димарас – това е самовлюбен еретик-киприянит, със самомнение за „велик умник”, който:
а) Не може да отличи въпрос на ВЯРА от въпрос на НРАВСТВЕНОСТ
и б) Пропагандира открито ереста Киприянизъм, като твърди че тя била уж „винаги съгласувана с учението на Светите Отци”
- Полуграмотните киприянити от Синода-К му аплодират още от 2003 г., а
- Де факто - неговата ЕРЕС попада под АНАТЕМАТА против икуменизма от 1983, защото учи, че тайнствата на еретиците са достатъчни за спасение).


-----

Да, аз съм напуснал техния Синод още през 2005 година.
Но даже и да не бях го напуснал още тогава – те пак не биха имали юридическа и административна власт над мен – заради УНИЯТА в която впаднаха тази година (2014) и попаднаха под АНАТЕМАТА от 1998 г.
И не само над мен нямат никаква юридическа и административна власт, но –
нямат власт и над НИКОЙ Православен Свещеник
- който принадлежеше към Синода им ПРЕДИ,
- но сега отказа да отиде с тях в тази УНИЯ=ерес и да попадне под същата АНАТЕМА с тях.

Прочетете повече

| EN | RU | GR | BG |

КОЕ действие е от Дух Светий – и кое от човеците?
Страшно Божие знамение

Очаквайте нови публикации –
КОЙ е моят Архиерей ?

свържете се с нас >>>

EN | RU | GR | RO | SR | BG 


 

Очаквайте нови публикации!
Вивисекция на умирането!
– Този архив избрани публикации и документи е резултат от изследването ми и от богатия ми опит, които са събирани и архивът е съставен още от 1985 г., от когато започна моята борба против тази ерес – и не е спряла и до днес.
От тогава още написах и моята книга „Пътят на верните днес”, която съдържа предвиждания за техните действия и който я е чел, знае че до днес всичко се е изпълнило по буква.
Тази серия Вивисекция на умирането! – е за същността на ереста Киприянизъм, за нейните действителни но скрити двигатели както и програмата по която те управляват ереста...
И така – очаквайте
Вивисекция на умирането!
 

 
 

 

 
 

За връзка
с нас
!
EN|RU|GR|RO|SR|BG

 
   

 


АНАТЕМА
на киприянитите!

| EN | RU | GR | BG |


Изтеглете като PDF

| EN | RU | GR | BG |

 
 

 
          
Низвержение
на митрополит оропоски
Киприян (Гръцкия оригинал)

 

Изтеглете като PDF

 
 
 

 
 

       
КОЕ действие е от Свети Дух -
и кое от човеците?

Страшно Божие знамение
- Низвергнат и под анатема за ереста, Киприян издъхнал неразкаян,
тялото му станало на кокал – не могли даже да му затворят устата –
страшно
зрелище
!


 EN | RU | GR | BG 

 
 

 
 

       
Как и защо сборището
се опитва
да съди

някого, който
не принадлежи
към него (Пс.25:5)
 

Самозвани съдници в дрехи на епископи, се опитват чрез страх да държат свещениците си и да манипулират техните съвести. (Това тук 
не е единствен
 случай! Сборището преследва само Православни Свещеници – а също и миряни!)


 EN | RU | GR | BG
 

 
 

 
 

       
Калиник и другите с него –
нямат канонични ръкоположения!


Официално ПРИЗНАНИЕ на Калиник Сарандопулос – за себе си и за другите с него, че всичките те нямат канонични ръкоположения - (то ест по неговото собственно признаниетой де факто НЕ Е епископ!
Но тогава – тези, които то поменават КОГО в същност поменават?...)

 Изтеглете като PDF
 EN | RU | GR | BG

 
 

 
 

       
ЕРЕС
на Калиник

= война против покаянието
= война против Спасението
- Тази ерес учи че уж еретиците нямали били нужда да се каят за да бъдат приети в Църквата.
За да стане това уж било достатъчно само православно изповедание на вярата.
ЕРЕСТА на Калиник - това е една война против самите основи на Християнството!

Изтеглете като PDF

EN | BG

 
 

 
         
Към 7.000 мъже
които Си остави Бог
които не преклониха коляно пред идолита
и с устата си
не ги целуваха

(3Царства
.19:14-18).

 EN | GR

Изтеглете като PDF
 EN | BG
 
 
 

 
         
Разложение
на църквата Γ.Ο.Χ. Гърция (Синод на Каллиник)

 EN | GR

Изтеглете като PDF
 EN | GR | BG

 
 
 

 
 

       
Шестата Точка
не вярвайте никога на отстъпниците "епископи" от Синод-К -
каквото и да ви говорят, каквито и документи да ви показват - защото те безсъвестно лъжат

(Фотий Маратонски и др)!
EN | BG

Изтеглете като PDF

 EN | BG

 
 
 

 
 

За връзка
с нас
!
EN|RU|GR|RO|SR|BG

 
   
 

 

 
 

 
 



 

 

Copyright © 2014 www.gocnews.info All Rights Reserved.
 

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape